Mrt

Kurumumuz hinterlandında yer alan Psikolojik danışman/rehber öğretmeni olmayan okullarımızda Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri personellerimiz tarafından veli ve öğretmen seminerleri düzenlenmeye başladı.

Şbt

Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgül Akın ŞENKAL ile gerçekleştirmiş olduğumuz "Çocuklarda Dil Gelişimi ve Konuşma Bozuklukları" eğitimimizi DİLGEM ve kurumumuzun iş birliğinde tamamlamış bulunmaktayız. Seminerin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf KAHRAMAN'a teşriflerinden dolayı teşekkürlerimizi iletmekteyiz..

Şbt

Kurumumuz hinterlandında görev yapan 48 gönüllü psikolojik danışmanın dört gün boyunca gruplar halinde katılmış olduğu vakalarla ihmal ve istismar atölye çalışmamızı son grubunda katılımıyla bugün itibariyle bitirdik. Her gün 3'er oturum sürecek şekilde planlanan süreçte ilk oturum ihmal ve istismar vakalarının hukuki boyutunu Avukat Aybala UZUN, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde yapılan uygulamaları Gamze ESENDERE ve Selçuk KORKMAZ tarafından aktarılmıştır. Son oturumda ise vaka paylaşımları ve değerlendirmelerine ayrılmıştır.

Şbt

Kurumumuz hizmet bölgesinde görev yapan Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerimizin mesleki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla eğitimler düzenlemeye devam ediyoruz.

Ock

Kurum müdürümüz Yunus Emre Alagöz, kurum psikolojik danışmanlarımızdan Ertuğrul Kılıçtaş ve Nuri Pakdil Bilim Sanat Merkezi psikolojik danışmanı Volkan Tatar'ın anlatımları ile sorumluluk alanımızda yer alan Çağlayancerit, Pazarcık, Andırın, Türkoğlu ve Dulkadiroğlu ilçelerinde toplantılar gerçekleştirildi. Bu toplantılarda ilkokul kademesinde görev yapan idarecilerimize, psikolojik danışmanlarımıza ve sınıf öğretmenlerimize süreç hakkında bilgi verildi.

Ara

Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak okul öncesi öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İstanbul Masal Okulu işbirliğiyle düzenlediğimiz "Masal Anlatıcılığı Eğitimi" tamamlandı. İstanbul Masal Okulu koordinatörlerinden Işıl Duman'a vermiş olduğu bu keyifli eğitim için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ara

Kurumumuz bünyesinde hizmet veren Dil ve Konuşma Birimimizin tanıtım seminerlerini 8 Aralık itibariyle sonlandırmış bulunmaktayız. Kurumumuz psikolojik danışmanlarından Savaş Çetinkurt ve Furkan Perçemkaya bir buçuk aylık süreçte 10 okulu ziyaret ederek 400'e yakın veli ve öğretmene seminer çalışması gerçekleştirmiştir.

Ara

Yapılan ziyaretlerde kurumumuz psikolojik danışman/rehber öğretmenleri tarafından yerel hedef olan "sınır koyma" ve genel hedef olan "psikolojik sağlamlık" konularında çalışmalar gerçekleştirildi. Ayrıca ihtiyaç duyan okullarımızda LGS ve YKS merkezi sınavlarına yönelik eğitsel/mesleki rehberlik çalışmalarıda gerçekleştirildi.

Ara

Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak gittiğimiz Türkoğlu ilçesinde özel eğitim öğretmenlerimiz ve psikolojik danışmanlarımızla rehberlik ve özel eğitim uygulamalarını konuşmak için bir araya geldik. Türkoğlu ilçemizde bizleri ağırlayan öğretmen ve idarecilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kas

Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak gittiğimiz Pazarcık ilçesinde özel eğitim öğretmenlerimiz ve psikolojik danışmanlarımızla rehberlik ve özel eğitim uygulamalarını konuşmak için bir araya geldik. Pazarcık ilçemizde bizleri ağırlayan öğretmen ve idarecilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kas

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun

Kas

Kurumumuz bünyesinde hizmet veren Dil ve Konuşma Birimimizin tanıtım seminerleri başladı. Kurumumuzun Dil ve Konuşma Biriminden sorumlu psikolojik danışmanlarından Savaş Çetinkurt; Kamu Külliyesi Anaokulu, Gülbahar Hatun Anaokulu ve Kahramanmaraş Anaokulu'nu ziyaret ederek seminer çalışması gerçekleştirdi.

Kas

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü vefatının 85. yıl dönümünde saygı,sevgi ve minnetle anıyoruz.

Kas

Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak gittiğimiz Andırın ilçesinde özel eğitim öğretmenlerimiz ve psikolojik danışmanlarımızla rehberlik ve özel eğitim uygulamalarını konuşmak için bir araya geldik. Andırın ilçemizde bizleri ağırlayan öğretmen ve idarecilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.