PICTES PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞAN REHBERLİK ÖĞRETMENLERİ İLE TOPLANTI YAPILDI

Kurumumuzda yapılan toplantının açılış konuşmasını Kurum Müdürümüz Ahmet BÜLBÜL yaptı. Kurumumuzun iş ve işleyişi ile ilgili genel bilgiler verdi. Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonun Desteklenmesi adına okullarda görevlendirilen rehberlik öğretmenlerine yapılacak çalışmalarda kurum olarak her zaman destek olacağımızı hatırlattı. Rehberlik hizmetlerinde eşgüdüm sağlayarak neler yapılabileceğine ilişkin değerlendirmeler yaparak, rehberlik çerçeve programlarının diğer okullarda kullanılan formatla ortak olması gerektiğini ve Rehberlik İhtiyacı Tespit Anketlerinin özel hedefleri belirlememizde öğretmenlerimize yol göstereceğini söyledi. Yapılan çalışmalarda okul rehberlik servislerine büyük görevler düştüğünü, bu anlamda da kurumumuzun bir koordinasyon merkezi olarak görülebileceğini ve yaptığımız tüm etkinliklerde proje kapsamında çalışan öğretmenleri de aramızda görmekten mutlu olacağımızı belirtti.Proje kapsamında çalışan rehberlik öğretmenleri de karşılaştıkları sorunlar ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler.

Kurum Müdür Yardımcımız Günbey AKKAŞ’ ta özel eğitim alanında yapılan iş ve işlemlerle ilgili genel bilgiler verdi. Bu okullarda okuyan öğrencilerinde özel eğitim gereksinimleri olması durumunda yapılacak işleyişi detaylı bir şekilde anlattı. Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanımız Fatih KILIÇKARA’da rehberlik bölümü olarak kurumsal çalışmalarımızı anlatarak, okullarda verilecek seminerlerde ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik çalışmalarda hep beraber birçok projeye imza atılabileceğini vurguladı.

Kurumumuzun rehberlik ve özel eğitim hizmetlerinde neler yaptığını, bu tür öğrencileri olan okullara nasıl destek vereceğimizi ve proje kapsamında çalışan öğretmenlerin yıl içerisinde kurumumuzla her zaman iletişim halinde olabileceklerini vurgulamak adına düzenlenen bu toplantının belirli periyotlarla tekrarlanması dilekleri ile toplantı sonlandırıldı. Bizlerde katılım sağlayan tüm arkadaşlara kurum adına teşekkür ediyoruz.

11-10-201811-10-201811-10-201811-10-201811-10-201811-10-2018

Yayın: 11.10.2018 - Güncelleme: 11.10.2018 11:47 - Görüntülenme: 148