OKUL REHBERLİK ÇERÇEVE PLANI HAZIRLAMA AŞAMALARI

1.  Okul rehberlik çerçeve programı taslağı indirmek için tıklayınız.

2.  Okul rehberlik çerçeve planında genel ve yerel hedefler kısmına bakanlığımız ve ilimiz tarafından belirlenen hedefleri yazıyoruz.

17-09-2018

3. Rehberlik öğretmeni bulunan okullarda özel hedefler belirlenirken RİBA sonuçlarından da yararlanarak aşağıda gösterilen hedef listesinden öğrenci, öğretmen ve velilerle çalışılabilecek konular belirlenerek iki özel hedef belirlenmesi gerekmektedir.

19-09-2018

4. Özel düzeyde hedef belirlendikten sonra rehberlik programı hazırlarken okul rehberlik çerçeve programında aylık çalışma bölümünde ki sütunlarda yer alan “yapılacak çalışma” bölümü bakanlığımız tarafından yayımlanan Rehberlik Hizmetleri Sunum Sistemi´nde (Ek-1) de yeralan “grup çalışmaları” bölümünden yararlanılır.

5."Bireysel çalışmalar" bölümü yıllık rehberlik programı hazırlanırken kullanılmamaktadır. Bireysel çalışmalar, haftalık program (Ek-5) hazırlanırken (öğrenci, veli randevuları gibi) kullanılır. Haftalık programda bireysel çalışmalara ve yıllık rehberlik programında ilgili haftada yer alan çalışmalara yer verilir. Haftalık program isteğe bağlı olarak hazırlanır.

6. REHBERLİK PROGRAMI FORMATI (EK-4) UNSURLARI YAPILACAK ÇALIŞMA:

Rehberlik Hizmetleri Sunum Sistemi’nde (Ek-1) yer alan "Grup Çalışmaları" bölümünden seçilen çalışmalar yazılır.

TARİH: Yapılacak çalışmanın tarihi gün veya tarih aralığı şeklinde belirtilebilir.

HEDEF TÜRÜ: Yapılacak çalışmanın hangi hedef (genel, özel ya da yerel) türüne yönelik olduğunu gösteren bölümdür. Bu bölümde çalışmanın ait olduğu hedef belirtilir (Genel Hedef 1, Özel Hedef 2 gibi). Yapılacak çalışma o eğitim-öğretim yılı için belirlenen hiçbir hedefe yönelik değilse bu bölüm boş bırakılır.

AÇIKLAMA: Rehberlik hizmetleri sunum sisteminde etkinlik ya da projelerin isimleri yer almamaktadır. Bunun yerine çalışmalar genel konu başlıkları halinde ele alınmıştır. “Yapılacak Çalışmalar” bölümüne yapılmak istenen çalışmanın sunum sistemindeki adı yazılır. Yapılacak çalışmanın hangi faaliyet türü ile gerçekleştirileceği (ziyaret, seminer, pano çalışması vb.), çalışmanın özel ismi (Başarının Yolu Etkinliği, Hepimiz El Ele Projesi vb.), hedef kitle (öğrenci, öğretmen vb.) veya çalışmaya ilişkin açıklayıcı notlar yazmak için bu bölüm kullanılır.

SINIF/ŞUBE: Yapılacak çalışmanın hangi sınıf ya da sınıflara yönelik olduğunu gösteren bölümdür.

Yayın: 19.09.2018 - Güncelleme: 08.10.2018 15:16 - Görüntülenme: 1074