İL YÜRÜTME KURULU 1.DÖNEM TOPLANTISI YAPILDI

Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması İle Okullarda Güvenli Ortamların Arttırılmasına Yönelik 2018-2019 Eğitim - Öğretim yılı 1. dönem sonu toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya  İL MEM Şube Müdürü Ramazan PAKSOY, İlçe MEM Şube Müdürleri Yahya BİLGİNER ve Süleyman DAL, Kurum Müdürümüz Ahmet BÜLBÜL, İl Sağlık Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kurumlarından katılan temsilciler ve okul idarecileri ile okul aile birliği temsilcisi veliler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ giriş ve hoş geldiniz konuşması yaparak sözlerine başladı. Okullarımızda yaşanan ya da yaşanması muhtemel şiddet olaylarına ilişkin koruyucu ve önleyici hizmetleri belirleme, yöneltme ve hayata geçirme adına çok önemli bir görevin icra edildiğini vurguladı. Kurum Müdürümüz Ahmet BÜLBÜL’de yapılan çalışmalar, okullarda yaşanan başlıca sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin detaylı bilgiler verdi. Rehberlik Hizmetleri bölüm başkanımız Fatih KILIÇKARA şiddet olaylarına dair istatistikî verileri paylaşarak, bu tür durumların önüne geçmek adına kurumların yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. İl geneli okullardan gelen veriler ve bunlara yönelik kurumumuzun yaptığı çalışmalar, risk faktörlerinin belirlenmesi ve bunların en aza indirilmesi noktasında kurulun bundan sonraki çalışmalarına yön vermiş oldu. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Şükrü BİLGİÇ’ te şiddet olaylarına dair düşüncelerini ve istatistiki verileri paylaştı. İkinci dönem yapılacak faaliyetlerin genel planlaması yapılarak,  dilek ve önerilerin ardından toplantı sona erdi.

08-01-201908-01-201908-01-201908-01-201908-01-201908-01-201908-01-201908-01-2019

Yayın: 08.01.2019 - Güncelleme: 09.01.2019 09:46 - Görüntülenme: 63