T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Mrt

Down sendromu tedavi gerektiren bir hastalık değil farklılıktır. Down sendromlu çocukların sağlık sorunlarının ve gelişimlerinin yakından takibi sağlanmalıdır. Erken çocukluk döneminde yapılan bu takip sayesinde kişinin hem sağlıklı hem de etkin bir yaşam sürdürmesi mümkün olur. #+1farkla

Ara

Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak her kesime hitap eden birbirinden kaliteli içeriklerimize bir yenisini daha ekliyor ve süreli yayınlar konusuna da el atıyoruz. “Bülten RPDH” ismiyle dönem dönem çıkaracağımız E-Bültenimizin ilk sayısı ile sizlerleyiz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, dünya genelinde engelli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek amacıyla kutlanan anlamlı bir gündür.

Bu özel gün, toplumda farkındalık oluşturarak engellilik konusundaki stereotipleri yıkmayı ve engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefler. Engelli insanların toplum içinde tam katılımını desteklemek, eşit fırsatları sağlamak ve ayrımcılığı önlemek için bir fırsat olarak görülen bu gün, herkesin yaşamına olumlu dokunuşlar yapmayı amaçlar.

Engelli bireylerin güçlü yanlarını vurgulayarak, birlikte daha kapsayıcı bir dünya inşa etme çabalarını destekleyelim.

Kas

İlköğretim ve ortaöğretim okullarının bünyesinde açılan hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizm spektrum bozukluğu, görme yetersizliği ve işitme yetersizliği olan öğrencilerimizin eğitim gördüğü özel eğitim sınıfları başta olmak üzere; özel eğitim okullarımızda eğitimlerine devam eden ve destek eğitim odalarından yararlanan özel çocuklarımıza, her yıl düzenli olarak ulaştırılan öğretim materyallerinin tanıtımı ve kullanımlarına dair ayrıntılı anlatımlar bulunan bir katalog hazırlanmıştır.

Detaylı bilgiye aşağıdaki link aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Kas

Kurumumuz hizmet bölgesinde yer alan okulların risk haritası sonuçlarını Kasım ayı sonuna kadar ekte yer alan form üzerinden göndermeleri gerekmektedir.

Kas

ÖSYM 2024 Sınav Takvimini Yayımladı !

Takvime göre;

YKS 1. Oturum TYT: 8 Haziran 2024

YKS 2. Oturum AYT: 9 Haziran 2024

YKS 3. Oturum YDT: 9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.

*YKS için başvurular 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak.

Ekm

Sanılanın aksine Rehberlik ve Araştırma Merkezleri yalnızca öğrencilere hizmet sağlayan kurumlar değillerdir. Psikolojik danışma hizmetine ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımızı randevu oluşturmaları halinde kurumumuza bekliyoruz.

Ekm

Psikolojik danışman/rehber öğretmeni olmayan okullarımız için kurum psikolojik danışmanlarımızca hazırlanan örnek çerçeve planlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz;

Eyl

Sene Başı Psikolojik Danışmanlar Toplantımız Doç. Dr. Esef Hakan Toytok'un katılımı ile 28 Eylül Perşembe günü saat 13.00'da Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü'nde gerçekleşecektir.

Eyl

Kahramanmaraş İli Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri İl Danışma Komisyonu Toplantısı'nda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı yerel hedefi olarak "SINIR KOYMA" hedefi belirlenmiştir. Bu konuyla ilgili tüm kademeler için hazırlanan içeriklere aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Eyl

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci "2022-2023 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu" doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda resim, müzik ve genel zihinsel yetenek alanı bireysel değerlendirme uygulama sonuçları depremden etkilenen on il ve bu illerden nakil giden öğrencilerin genel zihinsel yetenek alanı bireysel değerlendirme uygulamaları dışında 04 Ağustos 2023 tarihinde açıklanmıştır.

Bu doğrultuda depremden etkilenen on il ve bu illerden nakil giden öğrencilerden genel zihinsel yetenek alanı bireysel değerlendirme uygulamalarına girerek 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim almaya hak kazanan öğrencilerimizin 19-29 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Ayrıca açıklanan uygulama sonuçlarına ilişkin itiraz başvuruları öğrenci velileri tarafından 19-22 Eylül 2023 tarihleri arasında il milli eğitim müdürlüklerine yapılabilecektir.

Sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.

Nis

İlimiz ve bölgemizde yaşanan doğal afet sonrası kademeli olarak eğitim hayatına başlanmıştır. Kahramanmaraş’ta bazı ilçelerimizde eğitim başlarken merkez ilçeler olan Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ta ise 10 Nisan 2023 Pazartesi itibari ile belirlenen okullarda ders zili çalacaktır. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ilk ders saatinde öğrencilere yaklaşım tarzımızı özetleyen bilgilendirme metni aşağıda paylaşılmıştır.

İlk Ders Saati Öğrencileri Bilgilendirme Metni İçin TIKLAYINIZ

Nis

Dulkadiroğlu ve Onikişubat Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde özel eğitim ilk inceleme ve tanılama işlemleri 06.04.2023 Perşembe gününden itibaren başlayacaktır. Her iki RAM için randevular 0 344 216 16 60 nolu telefondan ilçe adı belirtilerek alınabilir. Dulkadiroğlu ve Onikişubat hinterlandında bulunan tüm incelemeler Onikişubat Rehberlik ve Araştırma Merkezi binasında gerçekleştirilecektir.